Harmónia ZEN Rajzolás

 

A Rajz Klub a ZEN rajzolással indul, ezután több különféle technikát megismertetek, hogy minden résztvevő kiválaszthassa a számára legmegfelelőbbet.

A ZEN szó  önmagunkba mélyedést, belső koncentrációt jelent. Az egyszerű ismétlődő minták rajzolása közben, megtapasztaljuk a nyugalmat, harmóniát, szabadságot, elmélyülést. Nincs előre eltervezett  elképzelés, menet közben bármi  megváltoztatható. A mintákat  tetszés szerint formálhatjuk, kiegészíthetjük, vagy tovább fejleszthetjük.

Semmiféle előképzettségre nincs szükség. Ha úgy érzed, hogy szeretnél  valami újat  kipróbálni, ezt a módszert mindenképpen ismerd meg. Itt minden munka egy kis műalkotás, sok-sok lehetőség a továbbfejlődésre.

A zen rajzolást világszerte ismerik és használják. Ez a módszer olyan  művészi tevékenység, mellyel megtapasztalhatjuk az igazi relaxált állapotot, befelé fordulást, elmélyülést. Magunk mögött hagyhatjuk a stressz által okozott  nehézségeket. Érezhetjük  a gyógyító hatását, ugyanis rajzoláskor csökkenhet a vérnyomás, pulzusszám, így egyre jobban érezzük magunkat. Automatikusan kikapcsoljuk a körülöttünk lévő stresszhelyzeteket és nem adunk teret a negatív érzéseknek, gondolatoknak. Az igazi átalakulást magadban fedezheted fel. Önmagadban és a rajzaidban is egyre nagyobb magabiztosságot érsz el.

Kineziológusként azt tapasztalom, hogy akik beillesztik életükbe a rajzolást, alkotást, azok sokkal könnyebben oldják meg problémáikat, nehézségeiket.